Дистанционното обучение е предизвикателство, но и дар. В моменти на силната потребност от общуване, качествено образование, силна връзка с децата, креативността и енергията скачат високо и се отварят широки врати за нови идеи. Споделяме ви част от нашия онлайн живот през последните седмици.

Споделено от преподавателите за Класната стая, Онлайн обучението и Миговете

Класната стая

→ Мис Елза /класен ръководител на 3 клас/

‘‘Чувствата, които напират в момента са повече от думите 🙂 Липсват ми децата – усмивките, игривият поглед, лудориите, изненадите, които ми правиха тайничко. Искам да ги прегърна всички и да им кажа колко много ги обичам. Искам да ги прегърна всички и да им кажа колко много ги обичам. Обещавам, че ще се науча да играя футбол 🙂 Липсват ми и децата от останалите класове, Фюжън е едно голямо семейство. Липсват ми и колегите, всички.

→ Мис Ани /класен ръководител на 2 клас/

‘‘Липсва ми доста и понякога, когато се събуждам, си представям как днес ще бъда в просторната “приказна” стая и си отдъхвам. После се усещам, че канапето ме очаква. Липсва ми живото общуване с децата, да споделяме пространството заедно.

ПОВЕЧЕ

За онлайн обучението

Мис Ани

‘‘Онлайн обучението е някак много по-синтезиран, сбит вариант на ритъма, който децата имаха в училище. Забелязвам, че новият ритъм, специално на моите второкласници, се отразява добре. Има един феномен в социологията, при който се наблюдава, че когато си далеч от родината, я чувстваш по-близка. А когато се завърнеш в нея е доста вероятно да я въприемаш още по-пълно в ролята ѝ на “родина”. В тази връзка мисля, че най-положителното е как ще излезем от тази ситуация и аз предусещам, че ще сме доста по-сплотени. Иначе не виждам спънки чисто в творческия или академичния подход, съвременните технологии могат много добре да имитират реалния живот и да ни помогнат да живеем в изолацията, представяйки си, че е “както преди”. Не, не е както преди, но ще бъде още по-добре след това!

ПОВЕЧЕ

Мигове

Мис Ети

‘‘Беше вълнуващо преживяване да боядисваме с част от децата яйца на Велики четвъртък в час за Самоподготовка. Те ми бяха на гости у дома, споделяхме, забавлявахме се.

ПОВЕЧЕ

Онлайн обучението във видео

Математика ли чухме? Дайте я насам ➕➖➗✖️ Геометрични фигури онлайн 🔺🔻
Представяме ви едно от предизвикателствата, в което децата направиха свои изобретения. Ето и част от тях 🤩🔊
Спортуваме онлайн, защото е много важно да продължаваме да се движим и да поддържаме своето здраве и тонус! Раз, два… 🤸‍♂️🤸‍♂️🤸‍♂️ Винаги завършваме часовете с кратки дискусии на спортна тематика и си тръгваме от часовете заредени и свежи 🤗
Така започват дните ни – с хубава загрявка от мистър Дани, мис Алекс и мис Роси 🙂 Те се грижат за един страхотен старт на деня на децата с различни тренировки и упражнения ☀️
Децата имаха предизвикателство да направят запис с разказ за деня, в който сте се родили. 🎉 Споделяме ви малка част от красивите мигове 👶
Ето го и поредния поздрав-предизвикателство, с което 3-ти клас започват деня!
Приятели, споделяме ви, че страхотните ни първокласници завършват Буквара 📖 и празнуват научаването на всички буквички!
Мис Ади, нашият преподавател по Музика, отправи музикално предизвикателство към ученици и учители да намерят любимите домашни инструменти и да изсвирят нещо.🎵🎵🎵🎤 Мис Ани се включи светкавично със своето изпълнение.
Ето така започват дните на 3 клас с мис Елза – с обръщение от съученик към класа с предизвикателство.

Онлайн обучението в снимки